"Dansen en Muziek Maken is Gezond, Leuk én Leerzaam"

Jacqueline den Dekker

jacqueline den dekker
Over mij

Jacqueline den Dekker

Ik ben de oprichtster en docente van PasDeDeuntjes / Muziek en Dans Met Kinderen. Ik ben oorspronkelijk als pedagogisch medewerkster (HBO-jeugdwelzijnswerk 1982) opgeleid. Een sociaal-pedagogische opleiding met veel creatieve vakken zoals zang, dans, muziek en handvaardigheid. Ik heb 12 jaar in het kinderziekenhuis gewerkt en 12 jaar in de kinderopvang. Sinds de opleiding geef ik kleuterdanslessen op de Balletstudio Karin den Os Rijswijk waar ik zelf van jongs af aan klassiek ballet volgde. Ik volgde cursussen en bijscholing o.a. bij Birgit Haberkamp en bij Maria Speth en ontwikkelde zelf peuterdanslessen en bewegingslessen voor moeders met de baby/dreumes op schoot.

In 2012 begon ik onder de naam Peuterdanskleuterdans als freelance docente workshops te geven op KDV's en PSZ. Bewegend leren, dans als middel voor taal- en rekenontwikkeling was mijn missie. Ik werkte in die tijd samen met Lenneke Gentl van Studio Swing, de oprichtster van Taaldans® en Rekendans®. Ik wilde mijn passie voor muziek combineren en in 2015 behaalde ik mijn diploma aan de post-hbo Docenten-opleiding Muziek-op-Schoot. Ik studeerde bij Margré van Gestel en Antonet van der Bomen.

Ik voegde Muziek-op-Schoot cursussen toe aan Peuterdanskleuterdans en een nieuwe naam PasDeDeuntjes en website www.muziekendansmetkinderen.nl is het gevolg.

Ik begeleid de liedjes op gitaar en fluit en pak ook graag de ukelele of een klein keyboard erbij. In mijn vrije tijd beoefen ik yoga en Pilates en ben ik enthousiast koorlid (alt) bij het Concertkoor Rijswijk o.l.v. Daniël Salbert. Ik ben getrouwd en samen hebben we drie volwassen kinderen.