Muziek op Schoot

Muziek maakt je blij!

Samen met je dreumes of peuter van muzikale activiteiten genieten: samen zingen over alledaagse dingen, dansen en beweegspel, met eenvoudige muziekinstrumenten muziek maken en luisteren. Per leeftijdsgroep worden de muzikale spelletjes aangeboden die passen bij het ontwikkelingsniveau en de belevingswereld van het kind.

Samen met je kindje muziek maken levert een heleboel liedjes op die je thuis tijdens de dagelijkse routine kunt zingen. Het verschonen van een luier wordt bijvoorbeeld veel leuker als je tijdens deze activiteit ook een liedje zingt, waarbij je de lichaamsdelen van je kindje benoemt en aanwijst.

"Muziek op Schoot" is zeker niet alleen op schoot, er wordt ook op muziek geklapt, gestapt, gedanst en gespeeld. De kinderen spelen op eenvoudige muziekinstrumenten die bij hun leeftijd passen. Bij sommige activiteiten wordt spelmateriaal gebruikt zoals ballen, ritmestokjes, belletjes, sjaals of linten. Luisteren naar muziek is ook een belangrijk onderdeel van de les. Een les heeft altijd een vast begroetingsliedje en een afscheidsliedje.

Het allerbelangrijkste is om samen plezier te hebben. Al spelend, worden alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals de taal en spraak ontwikkeling en de sociaal/emotionele ontwikkeling. Een afwisselend programma waarbij spelenderwijs een bijdrage wordt geleverd aan de muzikale ontwikkeling van je kindje. Ieder kind is uniek en leert op zijn eigen manier: de een danst voortdurend om in je heen en de ander kijkt liever eerst toe. Alles mag, niets moet.

locatie, data en tarieven

Geen muzikale ervaring nodig

iedereen kan meedoen

Elk liedje wordt een aantal keer herhaald zodat ouder en kind het gaan herkennen en na verloop van tijd mee gaan zingen.

De tekst, muziek en illustratie van de liedjes passen in een fotoalbum (A6 formaat) en krijgen de ouders mee, om thuis verder te zingen.

Dreumes Muziekles

voor kinderen 10 - 24 mnd

Een warm bad van klank, melodie en ritme. Eenvoudige liedjes over dingen van alle dag. Wiegeliedjes, schootspel, beweegspel en rustmomenten waarin geluisterd wordt naar muziek. Met eenvoudig materiaal zoals sjaaltjes, doekjes, ballen, blokjes, maken we ritme, klank en beweging.

Peuter Muziekles

voor kinderen 24 - 36 mnd

Een ontdekkingstocht naar de basis van muziek (hoog/laag, hard/zacht, lang/kort, snel/langzaam). Met spelletjes, kleurrijke materialen, beweging en improvisatie stimuleren we de muzikale fantasie. Bekende liedjes en nieuwe liedjes over alledaagse dingen, dieren en de seizoenen.

Reacties

muziek en dans kinderen

Het liedje van de spinnetjes zingen we nog steeds erg graag

muziek en dans kinderen

Het is prachtig om te zien hoe Jacqueline die kleine kinderen meeneemt op muzikaal avontuur

jacqueline den dekker

Het is ons wekelijks uitje op "mama-dag" echt een feestje!

muziek en dans kinderen

Ik heb ervan genoten te zien dat mijn dochtertje van 2 elke les weer zat te genieten

muziek en dans kinderen

Mijn zoontje van 3 zingt nu zijn eigen liedjes terwijl hij bijvoorbeeld met zijn autootjes speelt. Zo leuk om te horen.

muziek dans kinderen
muziek dans kinderen
muziek dans kinderen
muziek dans kinderen