info

Muziek op Schoot

Muziek maakt je blij!

Samen met je dreumes of peuter van muzikale activiteiten genieten: samen zingen over alledaagse dingen, dansen en beweegspel, met eenvoudige muziekinstrumenten muziek maken en luisteren. Per leeftijdsgroep worden de muzikale spelletjes aangeboden die passen bij het ontwikkelingsniveau en de belevingswereld van het kind.

Samen met je kindje muziek maken levert een heleboel liedjes op die je thuis tijdens de dagelijkse routine kunt zingen. Het verschonen van een luier wordt bijvoorbeeld veel leuker als je tijdens deze activiteit ook een liedje zingt, waarbij je de lichaamsdelen van je kindje benoemt en aanwijst.

"Muziek op Schoot" is zeker niet alleen op schoot, er wordt ook op muziek geklapt, gestapt, gedanst en gespeeld. De kinderen spelen op eenvoudige muziekinstrumenten die bij hun leeftijd passen. Bij sommige activiteiten wordt spelmateriaal gebruikt zoals ballen, ritmestokjes, belletjes, sjaals of linten. Luisteren naar muziek is ook een belangrijk onderdeel van de les. Een les heeft altijd een vast begroetingsliedje en een afscheidsliedje. Elk liedje wordt een aantal keer herhaald zodat ouder en kind het gaan herkennen en na verloop van tijd mee gaan zingen.

De tekst, muziek en illustratie van de liedjes passen in een fotoalbum (A6 formaat) en krijgen de ouders mee, om thuis verder te zingen. Muzikale ervaring of zangkwaliteit is niet nodig.

Het allerbelangrijkste is om samen plezier te hebben. Al spelend, worden alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals de taal en spraak ontwikkeling en de sociaal/emotionele ontwikkeling. Een afwisselend programma waarbij spelenderwijs een bijdrage wordt geleverd aan de muzikale ontwikkeling van je kindje. Ieder kind is uniek en leert op zijn eigen manier: de een danst voortdurend om in je heen en de ander kijkt liever eerst toe. Alles mag, niets moet.

 

Voor kinderen tot 4 jaar

 

Praktische informatie

Locatie: Rijswijk

Dag: vrijdagochtend of woensdagochtend

 

muziek dans kinderen aanmelden