Nieuws

Verzameling berichten over muziek en dans met kinderen

Overzicht 2020

Muziek op Schoot

Muziek op Schoot cursussen op vrijdagochtend starten 10 januari 2020 (7x), 6 maart 2020 (5x), 29 mei 2020 (7x), 6 september 2020 (7x) en 6 november 2020 (7x).

Locatie Balletstudio Rijswijk

Overzicht 2019-2020

Muziek op Trias

Muziek op Schoot cursussen op woensdagochtend: Locatie Trias Rijswijk starten in september 2019, januari 2020 en juni 2020

muziek dans kinderen

WIST JE DAT ...

Kinderen met beperkingen hebben een speciale leerbehoefte. Op Trias heb ik een groepje met Muziek en Dans Special Edition. Muziekbeleving voor ouder-kind in de belevingswereld van 3-5 jaar.

Ieder kind is uniek en leert op zijn eigen manier: de één danst voortdurend om je heen en de ander kijkt liever eerst toe. Alles mag, niets moet

GRATIS PROEFLES

Peuterdans op donderdag en Kleuterdans op maandag en donderdag op de Balletstudio: Elke week weer een feestje. Wil je een keer proberen? Vraag dan gratis proefles aan

AANRADER

Graag breng ik het volgende fantastische boek onder de aandacht: KIJK! ik ben een Kikker van Saskia Koning. De schrijfster is logopediste en ook collega Muziek op Schoot. In haar boek staan liedjes die we in de Muziek op Schootlessen vaak gebruiken maar nu met de ondersteunende gabaren erbij. Speciaal voor jonge kinderen waarbij de taal/spraakontwikkeling moeilijk opgang komt. Ik ga het gebruiken in de lessen.

muziek dans kinderen

Wist je dat ...

ik regelmatig contact heb met collega-docenten Muziek op schoot. Op deze bijeenkomsten wisselen we leuke activiteiten uit en plaatsen we muzikale ideetjes op onze website. Neem eens een kijkje op www.muziekmethetjongekind.nl

20 DECEMBER 2019

Kerstparade Dickensnight 2019
Ik doe weer mee met de kinderballetgroep met de grote Kerstparade op 20 december 2019 in Rijswijk. Georganiseerd door de Balletstudio Marijke de Roo. Feestelijk door de Herenstraat e.o. tijdens de Dickensnight 2019

NOVEMBER 2019

Begin November start de Feestcursus Muziek op Schoot op vrijdag. Daar zijn nog plekken vrij. Gezellige liedjes zingen voor de feestmaand.

14 SEPTEMBER 2019

Strandwalfestival in Rijswijk
Op Zaterdag 14 september ben ik 's middags te vinden bij de festivalmarkt op het Strandwalfestival in Rijswijk.

11 SEPTEMBER 2019

Dreumes- en Peuterlessen
Op woensdag 11 september starten de lessen op Trias weer! Ik ga voor Trias op Rijswijk-Buiten les geven! Dreumesles om 9.30 uur en Peuterles om 10.30 uur.

7 SEPTEMBER 2019

Try-out-Special-Edition op zaterdag 7 september 2019!

Op Trias is er voor kinderen met een speciale leerbehoefte de cursus Muziek en Dans-Special Edition. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met een belevingswereld van 4-6 jaar. Dit is een ouder-kind cursus. Kinderen met speciale leerbehoeften komen vooral tot hun recht in de klas als de docent op de hoogte is van de leerbehoeftes. Daarom kunnen ouders voorafgaand aan de cursus in gesprek met de docent of coördinator. In overleg kan besloten worden of eerst een proefles gevolgd wordt. Heb je vragen over deze cursus, neem dan contact op via trias

6 SEPTEMBER 2019

Op vrijdag 6 september 2019 gaat de Herfst-cursus Muziek op Schoot met volle groepen van start. Samen lekker zingen en dansen en met kleine instrumentjes spelen.

Wist je dat ...

Wijkmuziekschool Rijswijk Buiten
In Rijswijk-Buiten is een nieuwe locatie van Trias feestelijk geopend op 15 mei. De "Buurtsuper Sion" In juni is er een korte cursus Muziek met dreumesen en peuters. Aanmelden via Trias.

JUNI 2019

Op zondag 2 juni 2019 was het, ondanks de warmte, gezellig druk op de Kinderboekenparade in den Haag bij het Kinderboekenmuseum. In een volle tent hebben we gedanst naar het verhaal van Rupsje Nooit Genoeg. Kruipen als de rups en vliegen als de vlinder. Er was veel te beleven!

muziek dans kinderen

MAART 2019

In maart heb ik met een groepje balletmeisjes meegedaan aan "Rijswijks Pracht junior 2018." Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in Oud Rijswijk op uiteenlopende locaties. De junioren treden op voor het publiek in Zorgcentrum Onderwatershof. Ook Trias en Het Rijswijks Jeugdtheater doen daar aan mee.

Op veler verzoek ...

Hier vind je een lijst met allerlei boeken en cd's met kinderliedjes die we tijdens de lessen gebruiken (PDF). kinderliedjes

muziek dans kinderen

Wist je dat ...

Van Balletstudio Karin den Os naar Balletstudio Marijke de Roo.
Zo'n 44 jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Karin den Os voor balletlessen. Zij had haar balletstudio in een klein zaaltje in Laan Hofrust in Rijswijk. Later heeft zij in de Bilderdijklaan een mooie grote studio gebouwd. Daar ben ik begonnen met het geven van de kleuterballetlessen en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Haar dochter Marijke de Roo heeft inmiddels de studio overgenomen en volgend jaar vieren zij het 50 jarig bestaan.

Wist je dat ...

Er korte video's zijn van Stichting Trias die een impressie geven van de muzieklessen op de woensdagochtend bij Trias Rijswijk

muziek dans kinderen

Wist je dat ...

De Balletstudio Karin den Os een grote leerlingen-uitvoering geeft op 11 en 12 november 2017 in de Rijswijkse Schouwburg. Jacqueline werkt hieraan mee met de kinderballetgroep.

muziek dans kinderen

Wist je dat ...

Jacqueline sinds enige jaren meezingt in het Concertkoor Rijswijk. Op 1 oktober 2017 geven zij een concert in het kader van 320 jaar "Vrede van Rijswijk" Het programma vindt plaats in en rond de Oude Kerk en het Museum in Rijswijk

Wist je dat ...

je GRATIS kunt kennismaken met Muziek op Schoot? Op vrijdag 25 AUGUSTUS 2017 is er een vrijblijvende PROEFLES Muziek op Schoot op de locatie in de Bilderdijklaan Rijswijk.

Wist je dat ...

het Prentenboek "Ssst! De tijger slaapt" uitgekozen is voor de Nationale Voorleesdagen 2018? Daar gaan we uit zingen en dansen!

prentenboek kind 2018

Wist je dat ...

Er een mooi interview met Jacqueline op de website van muziekmethetjongekind.nl staat.

Wist je dat ...

Pasdedeuntjes al zes jaar de vaste muziek en dansjuf is bij Kinderopvang 't Molentje en 't Blocky Wateringen. Elke drie weken bij alle groepen, van baby tot grote peuters. Telkens een andere dag. Voor informatie: www.kinderopvangmolentje.nl

Wist je dat ...

de baby's in de babygroepen van True Colors Childcare Delft wekelijks muzikaal bezoek krijgen van Pasdedeuntjes. Er wordt gezongen, gespeeld, en gedanst.

Wist je dat ...

je op de site van muziekmethetjongekind.nl een hele leuke Verjaardagskalender kan downloaden en printen. Er staan liedjes op die we in de les ook zingen. Op de site staan er filmpjes bij. Handig he! Meld je gelijk aan voor de Nieuwsbrief.

verjaardagskalender kind muziek

Wist je dat ...

op True Colors Childcare Rijswijk de babygroep, de dreumesgroep en de peutergroep wekelijks muzikaal bezoek krijgen van Pasdedeuntjes. Er wordt gezongen, gespeeld en gedanst.

Wist je dat ...

Goede kinderinstrumenten te koop zijn bij de Kindermuziekwinkel.com. Prachtige stevige houten instrumenten van goede kwaliteit voor jonge kinderen te koop zijn bij Tuttitimbri.nl

muziek dans kinderen

Wist je dat ...

Pasdedeuntjes met een workshop peuterdans aanwezig was op de Kinderboekenparade 2016? Dat is het jaarlijkse festival van Kinderboekenmuseum in den Haag.

Speciaal voor de allerjongste bezoekers "Dans mee met Rupsje Nooitgenoeg"

Wist je dat ...

Pasdedeuntjes ook dit jaar op het Strandwalfestival Rijswijk aanwezig is met gratis workshops Muziek-op-Schoot en met Peuterdans.

Op Zaterdag 10 september 2016.

5-11 oktober 2015

Week van de opvoeding

Tijdens de week van de opvoeding kun je de workshop: Muziek op Schoot volgen. Deze vindt plaats in het Centrum Jeugd en Gezin Rijswijk.

muziek met het jonge kind

11-13 september 2015

Strandwalfestival

Tijdens het Strandwalfestival in Rijswijk worden workshop Muziek op Schoot en Peuterdans gegeven. Leuk voor dreumes, peuter, vaders, moeders, opa's en oma's!

dansles stichting trias

Stichting Trias

Nu ook lessen bij Muziekschool Stichting Trias in Rijswijk

4-5 september 2015

Workshop Muziek op Schoot

In de Stadsboerderij "Op den Dijk" (Wateringse Veld) worden regelmatig losse workshops Muziek op Schoot en Peuterdans gegeven. Leuk om eens uit te proberen met uw dreumes (12 t/m 18 mnd) of peuter (18 mnd t/m 3 jaar).

1 (groot)ouder mag gratis meedoen!

febuari 2015

Muziek met het Jonge Kind

Stichting Muziek met het Jonge Kind wil bekendheid geven aan het belang van muziekeducatie voor het jonge kind (0-6 jaar) en ouders en kinderen kennis laten maken met muziek

balletstudio Karin den Os

Balletstudio Karin den Os

De danslessen worden georganiseerd door Balletstudio Karin den Os in Rijswijk. Op maandag geeft Jacqueline daar de Algemene Dans Vormingslessen voor 4-5 en 5-6 jarige. De lessen voor Peuterdans, Algemene Dans Vorming voor 5 jarige en de Balletlessen voor 6-7 jarige zijn op donderdag.

muziek dans kinderen gedicht

Wist je dat ...

dat veel van de liedjes die wij zingen en de muziek waarop we dansen, te vinden zijn op de site van muziekmethetjongekind.nl

muziek met het jonge kind

Wist je dat ...

Waarom zingen we in de muziekles zo hoog? Omdat we graag willen dat kinderen leren zingen. Kinderen doen ons graag na. Over het algemeen zijn volwassenen geneigd laag te zingen. Dat gaat gemakkelijk omdat volgroeide stembanden groter zijn en dus een veel groter bereik naar beneden en naar boven de hoogte in hebben. Kinderen hebben veel kleinere stembanden. Die lage tonen zitten er gewoon nog niet op! En als zij ons proberen na te doen zo laag, dan gaan ze "brommen" en dan lukt het ze niet om mee te zingen. Wat is dan hun bereik? Zo ongeveer wat er op een gewone blokfluit zit. Denk je dat je niet hoog kan zingen? In de MuziekopSchoot les besteden we daar ook aandacht aan.

Wist je dat blije mensen vanzelf hoger gaan zingen?